Gasztro

Aszalt gyümölcsös trüffelgolyók

Egy édes glutén-, laktóz-, tojásmentes, sütés nélküli csemege, ami hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Igaz, ettől még nem annyira kalóriaszegény, hiszen az aszalt gyümölcsök nem ebbe a kategóriába tartoznak.

De arra tökéletesek ezek a falatok, ha rátok tör a nagy januári diétában a nassolhatnék, hogy kielégítsétek az édesség utáni vágyatokat. A trüffel eredeti receptje szerint tortaformában van sütve, úgy is finom lesz, próbáltam, de akkor nagyobb a kísértés is egy testesebb szeletet lekanyarítani.

Aszalt gyümölcsös trüffelgolyók

Ez nálunk karácsonykor készült, és ahogy beleharaptam, rájöttem, mire emlékeztet az állaga, méghozzá a zselés szaloncukoréra! Csak ez a trüffel finomabb, és több vitamint is tartalmaz, és akkor is ízleni fog, ha amúgy nem nagyon szeretitek az aszalt gyümölcsöket. A kesernyés karobpor szerintem kimondottan jó hozzá, de étkakaóport is használhattok. Sokáig eláll, hiszen semmi romlandó nincs benne!

A folytatásért kattints a Pálmafa projekt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top