Isteni palacsinták, amelyek a diétádba is beleférhetnek

nlc | 2016. Január 06.
A klasszikus palacsintákról sok mindent el lehet mondani, de hogy az egészséges táplálkozásba beleférnek, azt sajnos nem nagyon. Vannak viszont olyan palacsintareceptek, amelyeket akár még a diétába is beilleszthetünk, de természetesen akkor is csak mértékkel fogyasztva.

Hogy mi egészséges, az persze relatív, de az biztos, hogy (sajnos) a klasszikus házi palacsinta, a francia palacsinta és nagy kedvencünk, a kalóriabomba zserbós palacsinta sem sorolható az egészséges(ebb) kategóriába. Mostani receptjeink azonban igen.

Mandulás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

A tojásokat enyhén elhabarjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet. A mandulát, a szódabikarbónát és a sót összeforgatjuk, majd a tojásos kókusztejhez adjuk, és simára keverjük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kis adagokban kisütjük a palacsintát.

Mini almapalacsinta

 

Hozzávalók:

A meghámozott almákat lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a kókuszolajat és a zabpehelylisztet, és alaposan összekeverjük. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd evőkanálnyi adagot kanalazok a masszából, a kanál hátlapjával kissé szétnyomkodjuk, és mindkét oldalát megsütjük.

Paleo kókuszos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

 

A kókuszos paleo palacsintához keverd krémesre az olajat a mézzel, majd a tojásokat is keverd bele egyesével. Öntsd hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát és a kókuszlisztet, keverd vagy mixeld simára. Végül fakanállal simítsd el a paleo-palacsintatésztában a sót és a szódabikarbónát is.

Forrósítsd fel a serpenyőt néhány csepp kókuszolajjal, és süss kisebb palacsintákat a tésztából. A hagyományosnál vastagabbak lesznek. Azonnal tálald, kínálhatod bogyós gyümölcsökkel, mézzel, fahéjjal vagy juharsziruppal meglocsolva.

 

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version