Gasztro

A legmenőbb teák 2016-ra

Teakülönlegességek, amikkel kényeztetheted magad idén!

Azt eddig is tudtuk, hogy a zöld tea, a matcha tea, a rooibos és egyéb teák nagyon egészségesek, de itt vannak 2016 legjobb teakülönlegességei, amelyekről eddig nem is tudtuk, hogy léteznek.

Ha ezek közül választasz a baráti összejövetelekhez, biztosan te leszel a buliszervezők császárnője!

Csokitea
Miután megpörkölték a kakaóbabot, akkor a héját eltávolítják és általában ki is dobják. Pedig ez az egyik legjobb teaalapanyag. Rengeteg teobromint, azaz koffeinhez hasonló anyagot tartalmaz. De nem mindegy, honnan szerzed be, mert ha nem márkásat veszel, magas koncentrációban tartalmazhat növényvédő szereket és az erjedéskor keletkező baktériumokat.

A legmenőbb teák 2016-ra

Kávécseresznye-tea
Mindannyian ismerjük a kávébabot, de a cserje gyümölcsét már kevesen. Eddig – hasonlóan a kakaó héjához – ez is a kukában landolt. Ezt az édes-kesernyés gyümölcsöt vörös bőre miatt hívjuk cseresznyének, ebben lakoznak a kávébabok. Ha a gyümölcsöt megszárítják, mi pedig megfőzzük, olyan hatékony frissítőt kapunk, mintha energiaitalt innánk.

Guayasa tea
A guayasa egy amazóniai szupernövény. Magas a koffeintartalma, és az íze egy nagyon enyhe zöld teára emlékeztet, kicsi gyógynövényes ízzel.

Olvass tovább tea témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top