Így készül a házi pizzatészta

nlc | 2016. Január 10.
Pizzát sütni nem különösebben bonyolult feladat. Akkor meg főként nem, ha kipróbálod a tökéletes házi készítésű pizzatészta receptjét. Íme.

Süss velünk Margherita pizzát. Mutatjuk hozzá a tökéletes pizzatésztareceptet. Elronthatatlan, istenien finom. Kövesd a leírást, mellyel olyan sikered lesz, hogy eszedbe sem jut többé pizzát rendelni, hanem inkább ezt a pizzareceptet veszed elő újra és újra.

A tökéletes pizzatészta hozzávalói

Így készítsd el a tökéletes pizza tésztáját

Szitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd össze. Robotgéppel vagy a kezeddel gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy addig, amíg a pizzatészta összeáll és már nem ragad.

A tészta állaga akkor a legjobb, ha miután egy darabját megfogod, nem szakad el, de súlyánál fogva megnyúlik. A tésztát konyharuhával takard le, és hagyd kelni két órán át. Miután a kétszeresére dagadt, gyúrd át ismét.

Nyújtsd kerekre és helyezd olívaolajjal kikent pizzasütőtálba. A pizzatészta széleit húzd fel a serpenyő oldalára.

A Margherita pizzafeltét hozzávalói

Így készítsd el a házi pizzatésztára a feltétet

A konzervparadicsomokat vágd fel apróra, a levével együtt tedd tálba. Fokhagymanyomón préseld át a fokhagymát, keverd el a paradicsomban. Add hozzá az olajat, ízlés szerint sózd, borsozd. Az elkészült szósszal kend meg a sütőtálba előkészített pizzatésztát, szórd meg az apróra vágott bazsalikommal is.

A mozzarellákat vágd apróbb darabokra, tedd a pizzára, majd a parmezánt is egyenletesen terítsd szét a tésztán. Olívaolajspray-ből (ha van) kevés olajat fújj még a tetejére. 

A 220 fokra előmelegített sütőbe told a pizzát. Süsd kb. 16-20 percig. Ha a teteje vagy a széle nagyon pirulna, félidőben fedd le alufóliával a sütési idő lejártáig. Ha szükséges, hagyd pár perce még a sütőben a Margherita pizzát.

További pizzatésztareceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version