nlc.hu
Gasztro
Kapros juhtúrós palacsinta

Kapros juhtúrós palacsinta

Létezik olyan ember, aki nem szereti a palacsintát? Nehezen tudom elképzelni, hiszen nagyon sokféléből választhatunk: kakaós, lekváros, túrós, nutellás, a híres hungarikum, hortobágyi húsos palacsintáról már nem is beszélve.

Korábban egy 100 éves recept alapján a századelő emberének a palacsintáját teszteltem, most egyszerűen csak finomra vágytam. Hirtelen ötlettől vezérelve került a palacsintába a juhtúró, amihez tökéletes párosítás a kapor.

Hogy milyen lett a végeredmény? A krémes, kicsit sós töltelékkel a kapros juhtúrós palacsinta beleillik az ínyenc főételek repertoárjába. A receptet ajánlom a juhtúró szerelmeseinek!

Kapros juhtúrós palacsinta

  • 5-7 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • csipetnyi só
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • étolaj

Kapros juhtúrós palacsinta

Töltelékhez:

  • 10 dkg juhtúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • kapor

A folytatásért kattints a Varázslat fakanállal caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top