Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van.
Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.
Bögrés fánk:
- 1 bögre 2,8%-os langyos tej (2,5 dl)
- 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
- negyed bögre porcukor (5 dkg)
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- 4 tojássárgája
- kb. fél bögre olvasztott vaj vagy margarin (10 dkg)
- olaj a kisütéshez
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
A folytatásért kattints a Rupáner konyha caféblogra!