Morcos tudok lenni, amikor a Picim jön segíteni sütit sütni, mert amíg én elfordulok egy evőkanálért, ő nagyon ügyesen el tudja nyomkodni a mérleg gombjait. Ezzel csak akkor van baj, amikor nem nulláról indulva mérek, hanem már van rajta valamennyi, és ki kell egészíteni egészre.
A túrós sütikrém nem olyan, hogy “habosra keverjük a vajat” – mert azt nem szeretem. Kifejezetten utálom. Hisz akkor nem mindegy, milyen hőmérsékleten verem habosra, a milyen hőmérsékletű és milyen márkájú vajat, főleg úgy nem, ha az margarin. Sőt nem is “hulalás”, tehát nem cukrászalap van benne, hanem zselés. Megmaradt a réteg, úgyhogy szuper, használni fogom még ezt a változatot.
Bögrés túrós citromos kocka
- 1 tojás
- fél bögre puha vaj
- fél bögre cukor
- fél bögre citromos joghurt
- 1,5 bögre liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
Túrós citromos süti krémje:
- majdnem egy egész nagy doboz citromos joghurt (mi egy egészet használtunk el; ami a tésztába ment, annyi hiányzott a teljes adagból)
- 500 g zsírszegény túró
- 1 bögre porcukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 dl vízben feloldott 1 zacskó tortazselé
A folytatásért kattints a Bopci caféblogra!