Gasztro

Fogyókúrás nassolnivalók

A fogyókúránál és a cigiről való leszokásban a nassolás elkerülése az egyik legnehezebb feladat. Mutatunk néhány olyan finom falatot, amelyekkel egyik szabály ellen sem vétünk.

Fűszeres sárgarépapüré

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 kg, megfőzve, pürésítve sárgarépa
  • 165 ml olívaolaj
  • 2 centi reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál római kömény
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A pürésített répát összekeverjük az olajjal, majd a gyömbérrel és a fokhagymával, majd jöhet bele a vörösborecet és a római kömény. 

Kiknek ajánljuk: Teljes kiőrlésű kenyérre kenve olyanoknak válhat be, akik szeretik az erőteljes, keleties ízeket. Korpás kekszre kenve is finom. 

 

Zabpelyhes joghurt

Hozzávalók:

  • lehet zabkorpa is zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt
  • tetszés szerinti friss gyümölcs
  • ízlés szerint útifűmaghéj
Kategóriadesszert
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A feladat egyszerű: a hozzávalókat szépen rétegezd úgy, hogy az egyik réteg zabpehely helyére tegyél egy evőkanálnyi útifűmaghéjat, ami kitisztítja a beleidet és csillapítja az éhségedet. Arra figyelj, hogy ne álljon sokáig a keverék, ugyanis a maghéj nagyon megduzzad és nagyjából ehetetlenné válik a keverék. Ha nem elég édes a joghurt, akkor édesítsd nyírfacukorral vagy sztíviával, de édesebb aszalt gyümölcsökkel is próbálkozhatsz. 

Kiknek ajánljuk: Elsősorban olyanoknak, akik nem tudnak mit reggelizni, vagy akik este még nassolnának egy kicsit. 

Fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • ízesítéshez fokhagyma
  • ízesítéshez olaj
  • ízesítéshez bors
  • ízesítéshez mustár
  • ízesítéshez chilipehely
  • tetszés szerinti csirkeszárny
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, az ízét állandóan kóstolgatva beállítjuk, minél csípősebb, annál jobb. A csirkeszárnyat beleforgatjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, 180 fokon lefedve sütjük 20-25 percig, majd ha megpuhult, akkor emeljük 200 fokra a sütőn a hőfokot, és pirítsuk meg a szárnyakat. 

Vigyünk magunkkal a munkába, és ha nagyon ránk törne az éhség, együnk belőle. Mivel csípős, egy-két darab bőven elég lesz. 

 

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik sokszor esznek és hamar megéheznek, ideális étel, a csirkeszárny ugyanis önmagában nem hizlal, ezért napi 4-5 darabtól semmi bajunk nem lesz.

 5 tipp gyakorlott fogyókúrázóktól:

1. Édesség helyett egyél kakaós, sztíviás túrót!

2. Egyél kenyér nélküli szendvicset! A felvágottat vagy kencét egyszerűen töltsd egy szelet sajtba és már eheted is.

3. Igyál egész nap! Az éhségérzet sokszor csak a szomjúságot jelzi, ha folyamatosan iszol, nem lesznek éhségrohamaid.

4. Egyél szárított gyümölcsöket és zöldségeket!

5. Legyen nálad mindig valami harapnivaló, hogy ne törjenek rád éhségrohamok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top