Ha mással nem is, de ezzel a nagyon porhanyós, nagyon finom, nagyon egyszerű és abbahagyhatatlan süteménnyel, a hókiflivel. A receptet a drága nagyikámtól kaptam, az ő kiflijei kisebbek szoktak lenni, de most nekem ilyen lett. A következő alkalommal – ami nem sokára újra eljön, mert nem tudtam belőle annyit enni, hogy elég legyen – én is kisebbeket gyártok majd, hogy többnek tűnjön. A sütemény tölteléke nálam most a házilag, saját magam által eltett szilvalekvár volt, de lehet töltelék nélkül vagy dióval töltve is készíteni.
Hókifli
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 40 dkg vaj
- 3 tojássárgája
Töltelékhez:
- szilvalekvár
Bevonathoz:
- porcukor
- vaníliás cukor
A folytatásért kattints a Zsuzsi finomságai caféblogra!