Különleges, nagyon finom és csábítóan néz ki. Ebben a formában még a gyerekek is meg fogják enni a spenótot. Próbáld ki ezt a sós palacsintakülönlegességet, és meglátod, a receptben nem fogsz csalódni.
A spenótos palacsintabatyu hozzávalói
10-12 darab palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 4 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál kanál cukor
A spenótos töltelékhez
- 30 dkg fagyasztott spenót
- 1 doboz ricotta sajt
- 12 dkg parmezán sajt
- 12 dkg ementáli sajt
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- snidling vagy zöldhagyma
Így készül a spenótos palacsintabatyu
A hozzávalókból keverj palacsintatésztát, hagyd állni legalább 30 percet. Ha túl sűrű lenne, kevés szódával, szénsavas ásványvízzel hígíthatod. Süss 10-12 sós palacsintát.
A spenótot olvaszd fel és csöpögtesd le a vizet, amennyire csak lehetséges. Ha szükséges, darabold fel, majd keverd hozzá a ricottát, a reszelt parmezán és ementáli sajtot. A tojásokat verd föl, alaposan keverd el benne a tejszínt és add a spenóthoz. A palacsintatölteléket ízlés szerint sózd, borsozd, fűszerezd.
A sós palacsinták közepét töltsd meg a spenótos krémmel. Fogd össze batyuba és a hagymával kösd össze. Ne töltsd a palacsintákba túl sok krémet, mert könnyen kiszakadhatnak a súlytól, illetve a sütés során még egy kicsit egyébként is megdagadnak. Helyezd az elkészült batyukat olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tűzálló tálba.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Ha a palacsinták széle túlzottan megpirulna, alufóliával fedd be.
Magában vagy friss zöldségekkel forrón tálald a spenótos palacsintabatyut.
További palacsintareceptek az NLCafén
- Könnyű leves után főfogás: húsos, rántott palacsinta
- Ezek a legfinomabb édes és sós palacsinták
- Így készül a sajtos-karfiolos palacsinta
- Gyors vacsora: baconös palacsinta sütőben sütve
- 100 éves recept: körtelekváros, fahéjas palacsinta
Fotó: Pinterest