nlc.hu
Gasztro
Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

Csirkemáj körtével, vörösborral, ínyenceknek

A tökéletes édes-sós fogás az első számú kedvencem. A mindenféle drága sajtok és a libamáj az igazi gyengéim, ja, meg a vörösbor.

Mivel az első kettőhöz ritkán jutok, igazi csemegének számítanak. Ezért ha találok egy érdekes receptet, és éppen nem tehetem meg, hogy a drágábbik hozzávalót szerezzem be, helyettesítek. Egy ezeréves Kiskegyedben találtam az alábbi csirkemájas receptet (mármint az eredetijét), amiben hízott kacsamájat írtak az elkészítéshez, de most nem volt kéznél.

Így a fagyasztóban várakozó csirkemájat dolgoztam fel. Egy percig még rosszul is éreztem magam, hogy megszentségtelenítem ezt a szuper ötletet, de a kóstolásnál már megszállt a béke és tökéletes elégedettség. Ez egy igazi ínyencség, az édes-sós ízek kedvelőinek biztosan a szívükbe fogom lopni vele magam. Hajrá, valóban olyan finom, mint amilyen szép.

Csirkemáj körtével, vörösborral

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg vaj
  • 2 nagy ág kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 ek méz
  • 4 körte
  • 1,5 dl vörösbor

A folytatásért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top