Mivel az első kettőhöz ritkán jutok, igazi csemegének számítanak. Ezért ha találok egy érdekes receptet, és éppen nem tehetem meg, hogy a drágábbik hozzávalót szerezzem be, helyettesítek. Egy ezeréves Kiskegyedben találtam az alábbi csirkemájas receptet (mármint az eredetijét), amiben hízott kacsamájat írtak az elkészítéshez, de most nem volt kéznél.
Így a fagyasztóban várakozó csirkemájat dolgoztam fel. Egy percig még rosszul is éreztem magam, hogy megszentségtelenítem ezt a szuper ötletet, de a kóstolásnál már megszállt a béke és tökéletes elégedettség. Ez egy igazi ínyencség, az édes-sós ízek kedvelőinek biztosan a szívükbe fogom lopni vele magam. Hajrá, valóban olyan finom, mint amilyen szép.
Csirkemáj körtével, vörösborral
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg vaj
- 2 nagy ág kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
- 4 ek méz
- 4 körte
- 1,5 dl vörösbor
A folytatásért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!