Gasztro

Karalábé-krémleves pirított kockával

Imádjuk a krémleveseket! Brokkoli, fokhagyma, karalábé, mind szuper!

A karalábé-krémleveshez most kicsivel több alapanyagot használtam fel, hogy ürüljön a hűtő, pl. a répa, ám ki is hagyható belőle nyugodtan.

Karalábé-krémleves

  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 fej karalábé
  • 2 kis krumpli
  • 1 picurka répa (az ízének nem árt, sőt!)
  • 1 húsleveskocka
  • kb. 250 ml tejszín
Karalábé krémleves pirított kockával

A vajon megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, karalábét. Vizet öntök rá, hogy ellepje teljesen. Megfőzöm. Ha már puhák, jöhet a turmixolás, majd az ízesítés: só, bors, kocka. A tejszínt kiöntöm egy tálba, majd kis adagokban hozzámerek a levesből, hőkiegyenlítek. Majd a tejszínes részt is hozzáadom, megvárom, amíg felforr. Kenyérkockát pirítok mellé.

A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top