Na jó, ha elfogyott a kalácspuding, vissza lehet térni a jó útra, nem azt mondom, hogy innen aztán nincs visszaút, de tény, hogy ennek tényleg nehéz ellenállni. Frissen, épp csak nem forrón… huh.
Narancsos-csokis kalácspuding
- 150 g kalács
- 3 dl tej (lehet nyugodtan 4 dl is)
- fél dl habtejszín (nem felverve)
- 1 db tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 5-8 dkg étcsokoládé
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 2 evőkanál cukor
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kisebb sütőtálat. A kalácsot felkockázzuk, az étcsokit durvára vágjuk. A tejet, a habtejszínt, a narancs reszelt héját, a tojást, a cukrot és a vaníliát egy tálba mérjük, és jól összekeverjük. A kalácsot beleszórjuk a tejes keverékbe, megforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd az egészet átöntjük a sütőtálba. Beleszórjuk a durvára vágott étcsokit és sütőbe toljuk kb. 25 percre.
A folytatásért kattints a Csak a Puffin caféblogra!