
Arra gondoltam, hogy szinte minden népnek van valamilyen töltött tésztája, nem lehet az olyan nehéz! A pelmenyi készítése közben rájöttem, hogy ez már nem is csak főzés, ez kérem relaxáció: a figyelem beszűkül, az időérzék felborul, a külvilág kívül reked. Csak a kéz végez monoton mozdulatokat.

A régi emberek leleményessége is lenyűgöz: kevés, egyszerű hozzávalóból milyen fenségesen tudtak jóllakatni sok-sok embert.
Pelmenyi
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- csipet só
- 1 dl víz (amennyit felvesz)
- 2 babérlevél ( a főzővízbe)
A töltelékhez:
- 25-30 dkg őrölt hús (disznó/marha)
- 1 kis fej hagyma
- só, bors
- 2 cikk fokhagyma

A tálaláshoz:
- 5 dkg vaj
- kapor/petrezselyem
- 1 dl tejföl
A folytatásért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!