Gasztro

Banános panna cotta vendégváróban

Gyors vendégváró finomság, amely számtalan módon elkészíthető. Csak reggel vagy előző este összedobja az ember pár perc alatt, és pár óra múlva igazi finomságot kapunk.

Jelen recepthez egy fél itthon tengődő banán jelentette a kiinduló pontot. De bármilyen gyümölccsel, lekvárral kipróbálható. A banánt felszeletelem, a cukorral forralni kezdem, amíg össze nem kocsonyásodik. A tálkák aljára kanalazom, szépen eloszlatom.

A tejet a habtejszínnel közepes lángon melegíteni kezdem folyamatos kevergetés mellett. A cukrot a zselatinporral jól elkeverem. Mikor felforr, lehúzom a tűzről, és hozzákeverem a cukros-zselatinos keveréket. Addig keverem, amíg feloldódik. Ha langyosra hűlt, szűrő segítségével a kis tálkákba mérem. A hűtőbe teszem. Megvárom, amíg megdermed.

Banános panna cotta recept

  • 1 banán
  • 1 evőkanál cukor
  • 80 ml tej (én 1,5%-os tejjel készítettem, most csak ilyen volt itthon, általában testesebb tejjel javasolják)
  • 80 ml habtejszín
  • 1,5 evőkanál kristálycukor
  • 4 g zselatinpor
  • vaníliaaroma

  Banános panna cotta vendégváróban

 

A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top