Pitetorta, fánkburger, pizzagoffri – már meg se lepődünk, ha újabb hibrid édesség kerül terítékre. Na jó, azért az süteményimádók szeme még felcsillanhat, főleg ha meglátják az új kreációt, a fánkba rejtett fahéjas csigát.
A találmány a New York-i cukrász-séf, Thiago Silva ötlete volt, aki elárulta, hogy itt nem csak annyiról volt szó, hogy szétvágni egy fánkot, és belerakni egy egész fahéjas csigát. Komolyan meg kellett tervezni, hogy hogy lehet úgy sütni a fánkcsigát, hogy a belső rész ne maradjon nyers, a külső pedig ne száradjon ki. De számtalan próbálkozás után végül sikerült a tökéletes állag és íz elérése, és akik kóstolták, azt mondják, a kombináció mennyei lett!
Így néz ki kívülről…
… és így belülről a fánkcsiga:
A névválasztásnál már nem volt olyan kreatív a séf, mint például a cronut feltalálói (croissant és doughnut, vagyis fánk összevonásából) és csupán fahéjas csigás fánknak keresztelte a desszertet. Szerintünk bátran lehetne az étel neve mondjuk a fánk és a csiga összevonásából, fánkcsi.
Forrás: Mashable