Gasztro

6 puffasztó étel, amitől tartsd távol magad az esküvőd napján

Bizonyos ételek irritálhatják a gyomrot vagy felfúvódást okozhatnak, de a kihagyott étkezés is járhat ilyen tünetekkel – ugye te sem szeretnéd, ha ezek tennék tönkre az esküvőd napját? Most megmutatunk 6 ételt, amit jobb, ha elkerülsz, hogy ne feszengj a menyasszonyi ruhádban.
6 puffasztó étel, amitől tartsd távol magad az esküvőd napján

Sok menyasszony hajlamos koplalni és kihagyni főétkezéseket a nagy nap előtt, ami ugyanúgy vezethet felfúvódáshoz, mint a nem megfelelő ételek kiválasztása. Miket is érdemes kerülni?

1. Rágógumi

A rágó ártatlannak tűnhet, ám nem csak friss leheletet hagy maga után. Olyan mesterséges édesítőszert tartalmaz, ami irritálhatja a gyomrot, valamint a sok nyál termelődése következtében gyakrabban nyelünk le levegőt is, ami a puffadás egyik oka.

2. Hüvelyes zöldségek

Nem véletlenül tartják a babot a felfúvódás hírhedt okozójának. Magas fruktóztartalma miatt kerüld a babos, lencsés ételek fogyasztását az esküvőd előtt.

3. Szénsavas italok

A buborékos italok mindenkit felfújnak. Kerüld a pezsgőt, a szénsavas üdítőket, még a szódavizet is! A gyomrodat irritáló gázoknak valahol távozniuk kell, így maradj inkább a szénsavmentes italoknál.

4. Gyorskaja

6 puffasztó étel, amitől tartsd távol magad az esküvőd napján

Mindenképp hanyagold ezeket a zsíros, szénhidráttal teli fogásokat a nagy nap előtt, mivel a nehéz, zsíros ételeket lassabban emészti meg a szervezetünk, aminek eredménye az elnehezült gyomor és kellemetlen teltségérzet.

5. Tejtermékek

Meglepően sok ember érzékeny a tejtermékekben található laktózra és tejcukorra nagyobb vagy kisebb mértékben, és nem is tud róla, mert a puffadást másnak tulajdonítják, ám egy nagy pohár tej is képes a nem kívánt szelek előidézésére.

6. “Veszélyes” zöldségek

6 puffasztó étel, amitől tartsd távol magad az esküvőd napján

A zöldségek biztonságos választásnak tűnhetnek, ám bizonyos fajtákat, mint a kelbimbót, a karfiolt, a brokkolit, a káposztát és a répát tiltólistára kell küldenünk. Ezek ugyanis szénhidrátot és keményítőt tartalmaznak, amik miatt túl sok gáz képződhet a gyomorban.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top