Van már néhány szuper fánkreceptünk az idei szezonra is, és sok kedvenc fánk a korábbi évekből is visszatér majd, de már olyan régóta vártuk a farsangot (a fánk miatt), hogy most legszívesebben minden nap fánkot ennénk. Hogy színes legyen a választék, egy újabb fánkreceptet hoztunk.
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 120 g porcukor
- csipetnyi só
- 3 tojás
- 12 g sütőpor
- 1 kezeletlen narancs leve és lereszelt héja
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tk. narancsvirágvíz
- 50 g vaj
- 180 ml tej
- 50 ml rum
- napraforgóolaj a sütéshez
A sütőporral átszitált lisztet, 80 g porcukrot, a narancslevet, a lereszelt narancs- és citromhéjat, a rumot és a narancsvirágvizet egy keverőtálba tesszük, és összeforgatjuk.
Ezután, a masszát kézi mixerrel folyamatosan keverve, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet.
A masszából két kanál segítségével forró olajba dió nagyságú kupacokat csorgatunk, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, megszórjuk a maradék porcukorral, és frissen, még melegen vagy langyosan tálaljuk.
Ha ez tetszett, érdemes kipróbálni az almás csigafánkot és a sütőtökös fánkocskákat is.
További fánkreceptek:
- 3 szuper fánkrecept, amit kár lenne kihagyni
- 5 elronthatatlan fánk kezdőknek és haladóknak
- Süssünk fánkot!