A duplán csokis muffin, amit imádni fogsz

nlc | 2016. Február 07.
Ha bűnözni akartok, akkor ezt a muffint mindenképpen készítsétek el. Már magában is fantasztikus, de ezzel a csokikrémmel a tetején egyenesen mennyei!

Még egy egyszerű muffinból is lehet fantasztikus desszert. Csak dobd fel a kedvenc alapmuffinodat egy kis csokikrémmel, szórj rá még ezt-azt, locsold meg csokival, és már kész is az isteni süteményed. 

Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

A krémhez:

  1. A tésztához az étcsokoládét apróra vágjuk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy muffinsütő formát, a mélyedéseket kivajazzuk/muffinpapírral béleljük ki.
  2. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját és az olajat, és elkeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral és a másik tál tartalmához adjuk. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előkészített felaprított étcsokit, és összekeverjük.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk, kb. 2/3 magasságig és kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és kevergetve azt is megolvasztjuk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és kikeverjük, majd habzsákba töltjük, és a muffin tetejére nyomjuk.

Tipp: a tetejére szórhatunk keksz- vagy mogyorómorzsát, és meglocsolhatjuk olvasztott csokival is.

 

Még több muffinrecept az NLCafén:

 

Exit mobile version