Gasztro

4 meglepő afrodiziákum az ókorból

Miről gondolták régen, hogy elképesztő csáberővel bír? Füge és gladiátorveríték, azaz az ókor meglepő afrodiziákumai.

1. Füge 

Az ókori görögöket és rómaikat állítólag a füge erotikus – női szervekre emlékeztető – formája ihlette meg. Ez a gyümölcs hamar a szenvedély és a romantika szimbólumává vált, és állítólag még Kleopátra is előszeretettel fogyasztotta.

2. Gladiátorveríték

A gladiátorok a férfierő és potencia valóságos megtestesülései voltak, nem is véletlen, hogy nők állítólag előszeretettel mártották gladiátorok vérébe kedvenc ékszereiket. De az is gyakori volt, hogy a nők begyűjtötték a harcosok verítékét, és különböző kozmetikumokba keverve kenték magukra, hogy így elcsábíthassák szívük választottját.

4 meglepő afrodiziákum az ókorból

3. Veréb

Ez a kismadár magának a szerelemistennőnek, Aphroditénak is egyik szimbóluma volt, ezért hamar elterjedt róla, hogy vágyfokozó hatása van. Az ókori görögök elsősorban az agyát fogyasztották el ilyen célokból.

4. Mágnesek

Azt nem tudni, hogy valójában tisztában voltak-e a mágnesek működésével, annyi biztos, hogy varázslatos dolognak tartották őket. Egyes férfiak állítólag mágnesporba mártották férfiasságukat, remélve, hogy a vonzerő így majd legnemesebb testrészükre is szó szerint átterjedhet.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top