Hagyományos, gyors reggelire vágysz, de mégis valami újat csempésznél a rutinba? Itt ez a csodás, tápláló tojásos reggeli, ami után tuti, hogy megnyalod mind a 10 ujjadat. Nagyon könnyű összedobni, ám utána olyan érzésed lesz, mintha többfogásos menün lennél túl.
Sült tojás kenyércipóban
- 6 francia zsemle vagy kicsi cipó
- 6 tojás
- ⅓ csésze szalonna kis kockára vágva
- 2 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál metélőhagyma
- ¼ csésze reszelt sajt
- só és bors
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk le a cipók tetejét és faragjuk ki a belsejüket úgy, hogy elég hely legyen benne egy nagyobb tojásnak. Majd tegyük őket a tepsibe. A cipókba szórjunk 1 kanál apróra vágott szalonnát és üssünk mindbe 1-1 tojást. Egy csészében keverjük össze a tejszínt és a fűszereket. Locsoljuk meg a tojásokat az öntettel, szórjunk rájuk reszelt sajtot és már mehetnek is sütőbe. Süssük 20-25 percig a reggelinket. Az utolsó 5 percre betehetjük a levágott tetőket is, hogy megpiruljak. Tálaláskor azzal is díszíthetjük a cipókat.