A csokifüggőség létező dolog, ezért nem árt, ha akit érint, valami pótlék után néz: a karob erre tökéletes választás lehet.
A Dél-Európában és Kis-Ázsiában honos szentjánoskenyérfán termő növényből készült liszt, a karobpor ugyanolyan édes, mint a kakaó, és számos jótékony hatása van.
A kakaóhoz képest alacsonyabb a kalória- és a zsírtartalma. Az íze azonban ugyanolyan édes, sőt mivel több természetes cukrot tartalmaz, még egy picit édesebb, karamellásabb is.
A magasabb cukortartalma miatt azonban a szénhidrátértéke magasabb – de például süteményekbe, kakaó helyett jó választás, hiszen nem kell extra cukrot hozzáadnod.
Ezek után joggal kérdezheted, hogy akkor mitől jobb mégis a karobnál a csoki? A kakaó koffeintartalmát például nélkülözi, ami pedig egyesek számára kifejezetten előnyös. Olyan antioxidánsok sem találhatók a karobban, mint az étcsokiban, tehát ebben is alulmarad.
Ha mégis egy kis változatosságra vágynál, de a csoki ízét nem akarod elveszíteni, keresd a karobport bio- és reformboltokban!
Forrás: Prevention