Készíts velünk Oreo tortát, amely ízvilágában szinte egyáltalán nem különbözik az imádni való Oreo keksztől. Partik, zsúrok kedvence lesz ez a különlegesen finom és mutatós torta.
Az Oreo torta hozzávalói
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg minőségi kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg cukor
- 2 nagy tojás
- fél mk. só
- 1 tk. vaníliakivonat
A töltelékhez
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. tej
- 1 tk. vaníliakivonat
- 10 dkg étcsokoládé a díszítéshez
Így készül az Oreo torta
Dolgozd el egymással a lisztet, a kakaóport és a sót. Egy másik nagyobb edényben a cukrot keverd habosra a vajjal, add hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliakivonatot. Jól keverd össze, majd a lisztes kakaóport adagonként hozzáadva, robotgép segítségével készítsd el az Oreo torta tésztáját.
A tésztát válaszd ketté, formálj belőlük két gombócot, és tedd 20 percre a hűtőszekrénybe. Közben 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki gyümölcstortás formát, és simítsd el benne az egyik tésztát. Told a sütőbe és süsd kb. 45 percig. Süsd meg a torta másik felét is.
A töltelékhez a hozzávalókat robotgéppel dolgozd krémes állagúra. A krémet tedd a hűtőszekrénybe, amíg megsülnek és teljesen kihűlnek a tortalapok. Egyenletesen simítsd el az Oreo torta krémjét, majd óvatosan tedd rá a tetejét. Fogyasztásig mindenképpen hűtőszekrényben tárold, hogy a krém kellően kemény maradjon, és a torta felső lapja ne nyomja szét.
A torta tetejét gőz fölött olvasztott csokoládéval díszítheted.
További Oreo receptek az NLCafén
- Így készíthetsz vodkás Oreo falatokat
- Oreóból sosem elég: itt az Oreós rizs
- Szuper egyszerű Oreós sajttorta az ünnepek sztárja
- 5 recept Oreóval, amit mindenkinek ki kell próbálnia
Fotó: Pinterest