A hagyományos krumplis lepényféléket – például a reszelt verziót, azaz a tócsnit – nehéz nem szeretni, főleg ha az ember bő kézzel megkoronázza fokhagymával és tejföllel a kisült darabokat. Persze az olajos-krumplis fogás nem épp a legegészségesebb, szóval ha nem szeretnénk lemondani erről az ételről, ugyanakkor szívesen varázsolnánk kicsit egészségesebbé, akkor jól figyeljünk.
A titok a cukkini. Ezzel a zöldséggel könnyedebbé tehetjük a fogást – és nem mellesleg puhábbá, finomabbá is.
Szükségünk lesz hozzá:
- 5 apróbb krumplira
- 2 csésze cukkinire
- 2 tojásra
- fél csésze lisztre
- 1 teáskanál sóra
- 1 apróra vágott vöröshagymára
- 1 csésze avokádóolajra a sütéshez
A lereszelt zöldségeket, a hagymát, a lisztet a sót és a tojásokat egy nagy tálban összekeverjük, majd a masszából lepényeket formázunk a kezünkkel. Ezeket a felhevített avokádóolajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Egészséges és finom megoldás, érdemes kipróbálni!
Forrás: Care2