
Imádjuk a palacsintát, mert az egyik legsokoldalúbb reggeli vagy desszert. A most következő szuperegészséges változat különlegessége, hogy hajdinalisztből és zabkorpából készül, és még egy kis kókusz is kerül a tésztájába.

Hozzávalók:
- 1 csésze zabkorpa
- fél csésze hajdinaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- egy csipet só
- 1 tojás
- 2 evőkanál juharszirup vagy méz
- 1/4 csésze light kókusztej (konzerv)
- fél csésze mazsola
- 1/3 csésze pirított kókuszchips
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a zabkorpát, a hajdinalisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
- Add hozzá a tojást, a juharszirupot, a vaníliaaromát és a kókusztejet. Keverd el alaposan.
- Óvatosan keverd hozzá a mazsolát és a kókuszchipset.
- Forrósíts fel egy kivajazott vagy kókuszvajjal megkent serpenyőt. Addig süsd a palacsintákat, amíg kellemesen barna színük nem lesz.
- Tálald gyümölcskompóttal: például egy kis juharszirupban megforgatott áfonya kiváló választás!
Forrás: Popsugar