Készíts fahéjas cukorral szórt francia muffint – recept

nlc | 2016. Február 27.
Ez a francia muffin annyira finom, hogy muszáj kipróbálni. Imádni fogod a fahéjas cukorba forgatott lágy tészta páratlan ízharmóniáját.

Ha ezt a francia receptet kipróbálod, egy csapásra megváltozik a véleményed a muffinreceptekről. A francia muffin elkészítése csöppet sem bonyolultabb, mint az eredeti, amerikaié, ugyanakkor sokkal-sokkal finomabb és lágyabb süteményt süthetsz. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert ezentúl minden hétvégén muffinvasárnapot tartasz. A megadott mennyiség 12 muffinhoz elegendő.

A fahéjas cukorba forgatott francia muffin hozzávalói

A tésztához

A forgatáshoz

Így készítsd a fahéjas cukorba forgatott francia muffint

175 fokra melegítsd elő a sütőt. A tepsi 12 mélyedését vékonyan vajazd ki.

Keverőtálban keverd össze a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szerecsendiót és a sót. Egy másik edényben robotgéppel kissé verd föl a tojást, továbbra is keverés mellett, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. A muffin folyékony hozzávalóit öntsd a lisztes keverékhez. Kevergesd, de nem baj, ha picit csomós marad.

Oszd el a tésztát a 12 mélyedésben, told a sütőbe, majd süsd 20-25 percig. Közben a fahéjat keverd a cukorhoz, a vajat olvaszd fel. A vajat locsold a sütőből kivett forró muffinokra, majd forgasd egyesével a fahéjas cukorba. A muffinokat nagyobb tányérra helyezve vagy papírral bélelt tálcán kínáld.

További muffinreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version