Hozzávalók 1 adaghoz:
- 7-8 dkg csirkemellfilé
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál natúr kukoricapehely
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 1 evőkanál natúr görög joghurt
- 1 teáskanál mustár
- pár csepp citromlé
- 1 darab buci zsemle
- saláta, friss zöldségek ízlés szerint
A csirkemellet csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a kézzel összetördelt kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékében. Forró olajban süssük ropogósra a csíkokat. Tegyük félre. A joghurtot keverjük el a mustárral, sóval, frissen őrölt borssal, pár csepp citromlével ízesítsük. A félbevágott zsemlére helyezzünk salátát, karikázott zöldségeket, rá a csirkecsíkokat, majd locsoljuk meg a joghurtos öntettel.
Még több hamburgeres cikk az NLCafén:
- A világ hamburgerei képekben. Te melyiket választanád?
- Ilyen a dupla hamburger újratöltve
- Így készítheted el a világ egyik legnépszerűbb hamburgerét, a BigMacet házilag