1. Áztass!
Rengeteg étel, főleg zöldség igényel némi előkészítést, és sajnos sokszor azért mondunk le róluk, mert egyszerűen nincs időnk elkészíteni őket. Ezen segíthet, ha előző este beáztatjuk a másnapra szánt alapanyagokat. Nem áll semmiből, és a következő napon percek alatt elkészül az isteni zöldséges fogás.
2. Ismerd a zsírokat
Manapság rengetegféle olaj és zsír közül választhatunk, a jó öreg napraforgóolajtól kezdve az újhullámos kókuszzsíron át egészen az egzotikus hangzású mogyoró- vagy tökmagolajig. Persze állandóan megy a vita, hogy melyik a legjobb, de ennél sokkal fontosabb, hogy tudjuk, melyik milyen hőfokon füstöl, és mihez alkalmas. És ne feledd, hogy bár a túl sok zsír egészségtelen, az sem jó, ha teljesen kiiktatjuk étrendünkből.
3. Fűszert csak ésszel
Óvatosan bánjunk a fűszerezéssel! Vannak persze olyan fűszerek, amelyek kimondottan jót tehetnek nekünk, de akadnak olyanok is, amelyek megterhelik szervezetünket. Különösen figyeljünk oda a sóhasználatra – próbáljunk inkább egészséges zöld fűszerekkel ízesíteni a tonnányi só helyett.
Forrás: LifeHack