2016 március 1-je és 28-a között az élelmiszer-előállítók, a csomagoló cégek és a forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésre.
Az idei húsvét és a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják az élelmiszerüzletek polcain kínált pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményeket, azok közül is elsősorban a húsvéti ünnepek előtt keresett húsvéti sonkát, tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldségeket, gyümölcsöt.
A hatóság emberei az elkövetkező négy hétben különös figyelemmel ellenőrzik majd a húsvéti nyúl- és bárányszállítmányokat is – tájékoztatott honlapján a Nébih.