Gasztro

Húsvét 2016: kezdődnek a sonka- és csokirazziák

A Nébih ellenőrei, a korábbi évek gyakorlatát követve, idén is ellenőrzik húsvét előtt az áruházláncok kínálatában szereplő tojást, sonkát, húsvéti édességeket.

2016 március 1-je és 28-a között az élelmiszer-előállítók, a csomagoló cégek és a forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzésre.

Húsvét 2016: ismét ellenőrzik az áruházláncokban kínált tojást, sonkát, édességeket

Az idei húsvét és a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják az élelmiszerüzletek polcain kínált pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményeket, azok közül is elsősorban a húsvéti ünnepek előtt keresett húsvéti sonkát, tojást, az édesipari termékeket, a különféle borokat és egyéb szeszes italokat, a szezonális zöldségeket, gyümölcsöt.

A hatóság emberei az elkövetkező négy hétben különös figyelemmel ellenőrzik majd a húsvéti nyúl- és bárányszállítmányokat is tájékoztatott honlapján a Nébih.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top