A rovarokból készült tésztát egy észak-franciaországi kis vállalkozás gyártja 2012 óta. A vezetője, Stephanie Richard eddig mindössze egy alkalmazottal dolgozott együtt, de most vállalkozása bővítésére készül. Szerinte, a bogarakból nyert protein a jövő.
A tésztához szétmorzsolt rovarokból – főleg szöcskéből és tücsökből – készített lisztet használnak fel, amihez néha vargánya gombát is adnak. Az elkészült rovartészta pedig színében és ízében is a teljes kiőrlésű tésztára emlékeztet, és spagettitől pennén át minden formában kapható.
Stephanie szerint, a rovarok jó minőségű fehérjékben gazdagok, és könnyen emészthetők. Ezt támasztja alá a FAO, az Egyesült Étel és Mezőgazdasági Szövetség is, ami 2013-ban kiadott közleményében úgy fogalmaz, a rovarokban nagy potenciál van az egész élelmiszeriparban.
A nyugati ember gyomra mégis nehezen fogadja be a számos keleti országban régóta fogyasztott, rovarokat. De Stephanie nem adja fel: a következő projektje a rovarral töltött tészta lesz!
Forrás: Mirror