Friss popcornon olvadozó vaj. Sós főtt krumplin olvadozó vaj. Pirítós kenyéren olvadozó vaj. Főtt kukoricán olvadozó vaj… És még sorolhatnánk, de a vajimádóknak már most tuti összefutott a nyál a szájukban! Ezekkel az ínycsiklandozó ételekkel csak egy a probléma: a vajat nagyon nehéz szobahőmérsékleten tartani, a felolvasztása pedig szintén nem könnyű. Annál pedig nincs kellemetlenebb, mint mikor a frissen pirult kenyéren szenvedünk a kemény vaj elkenésével.
Megszületett a megoldás: a vajadagoló spray. A dizájnos kis konyhai eszközbe csak beleteszed a szilárd vajat, és beállítod, milyen mennyiségre van épp szükséged. Ezt a mennyiséget a készülék megolvasztja, és ráspricceli az adott ételre vagy a serpenyőre. Ezután tárolhatod a benne maradt vajjal együtt a vajsprayt a hűtőben vagy a konyhapulton.
A praktikus vajsprayt a biem cég gyártja, és 2016 szeptemberétől lehet majd megvásárolni az interneten, körülbelül 30 ezer forintért.
Forrás: Mashable