A muffin soha nem megy ki a divatból. Sokan vagyunk, akik muffinsütéssel kezdtük/kezdjük kalandozásainkat a sütés világában, mert olyan egyszerűen elkészíthető, hogy a sikerélmény soha nem marad el, így jól be lehet rajta gyakorolni az alapokat, hogy aztán neki merjünk állni a bonyolultabb süteményeknek is. Ehetjük reggelire, uzsonnásdobozba csomagolva a munkahelyen, utazások idején az autóban, vagy épp egy pikniken a parkban.
Ha gyerekek is vannak a családban, akkor érdemes megpróbálkozni a díszített muffinokkal is. Legegyszerűbb, ha nyomunk a tetejükre egy kis tejszínhabot vagy gyümölcskrémmel ízesített habot, de kaphatnak a muffinok fondant-os díszítést is, ahogy most ez a tavaszias muffin is. Ezzel a kész fondant-nal ráadásul nagyon könnyű dolgozni, csak alaposan át kell gyúrni, majd folpacklapok között vagy porcukrozott felületen kinyújtani, és máris szaggathatjuk.
Az ostyavirágok teszik különösen széppé ezt a muffint, azok ragasztgatásába akár a gyerekeket is bevonhatjuk, mert olyan az egész, mintha papírvirágokat ragasztanának egy lapra. (Számítsunk rá, hogy pár virágot menet közben el is rágcsálnak majd.)
Ez a muffin egyébként azért is jó, mert ízlés szerint és a szezonális alapanyagok függvényében sokféleképpen variálható. Készülhet meggy helyett eperrel, málnával, barackkal, vagy akár banándarabokkal, az étcsoki helyett kerülhet bele tejcsoki vagy akár fehér csokoládé is.
Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
- 4 db tojás
- 6 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg Dr. Oetker Marcipán lereszelve
- 15 dkg búzaliszt
- 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 1 csipet só
- 8 dkg étcsokoládé apró kockákra vágva
- 10-15 dkg meggybefőtt – lecsepegtetve
A díszítéshez:
- Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
- Dr. Oetker Kész Cukormáz
- Dr. Oetker Dekor Ostyavirág