Gyors vacsora: 2 vega fasírt

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2016. Március 07.
A gabonából, hüvelyesekből készült fasírtok nemcsak szendvicsben ízletesek, hanem remek feltétként szolgálnak a főzelékekhez, olaszos szószokhoz is.

Tofufasírt

Gyors vacsora: 2 vega fasírt

Hozzávalók kb. 10-12 darabhoz:

Reszeljük le a tofut, a sárgarépát és a vöröshagymát. Kevés liszt hozzáadásával gyúrjuk össze. Formázzunk belőle diónyi gombócokat és meleg kókuszolajon süssük készre.

Babos-csicseriborsós falafel

Hozzávalók (kb. 10 db-hoz):

Öntsük le a konzervek levét, a csicseriborsót és a babot villával, vagy krumplinyomó segítségével törjük durvára. Fűszerezzük.  Keverjük bele a vízzel feloldott chiamagot. Szórjuk meg zsemlemorzsával, liszttel. Gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe 20 percre. Ekkor formázzunk belőle gombócokat, és serpenyőben felmelegített olajon vagy kókuszolajon süssük át mindkét oldalán. 

Dubravecz Emese a Marmalade blog szerzője, alkalmanként szeret elkalandozni a vegetáriánus, makrobiotikus ételek világába, ugyanakkor nagy hódolója és kipróbálója a házias görög konyhának is. Két kisgyerek anyukájaként kekszek, palacsinták, reggeli kásák és torták újabb és újabb ízvariációi kerülnek az asztalára.

 

További húsmentes fasírtok az NLCafén:

Exit mobile version