Nincs tévé-előfizetésünk, de ha anyukámnál vagyunk, alig várom, hogy láthassam azokat a sorozatokat, amikor kanadaiaknak kell dönteniük, hogy megtartják a régi, felújított lakásukat, vagy elköltöznek egy újba. Bár a régit is mindig szuperül felújítják, én mindig az újat választanám, nem is tudom, hogy tudnak azoknak a csodáknak ellenállni. Ennek a műsornak volt egy elődje tíz éve, amit szintén mindig néztem, és abban elhangzott egyszer egy tipp: ha el akarod adni a lakásod, mindig süss kenyeret, amikor a vevők érkeznek, a kenyér illata ugyanis leveszi őket a lábukról, és megveszik majd a lakást.
Nem tudom, hogy igaz-e, de mi egy hét alatt túladtunk a saját kis garzonunkon, bár nem kenyeret, hanem kalácsot sütöttem mindháromszor, amikor érdeklődő érkezett. Meg is jegyezte mindegyik, hogy milyen otthonos kis lakás, és milyen jó illat terjeng benne.
Munka után, este is összedobhatunk egy valódi, foszlós kalácsot a Dr. Oetker expressz élesztővel. Kevés hatásosabb vendégváró létezik a friss kelt tésztáknál, hiszen garantáltan belengi a lakást az illata.
A fokhagymás kalács pirítva a legfinomabb, egyszerűen vajjal, vagy valamilyen nagyon karakteres sajttal, pl. kéksajttal vagy érett camembert-rel.
Hozzávalók 2 kalácshoz:
- 375 g sima liszt
- 1 zacskó Dr. Oetker Expressz Élesztő
- 2 nagy tojás
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tej
- 1 ek puha vaj
- fekete szezámmag a tetejére