Gasztro

Ha a kókuszgolyót szereted, ezt a csokigolyót imádni fogod!

Nehéz volt letaszítani a falatnyi édességek trónjáról a kókuszgolyót, de ennek a vaníliás csokigolyónak sikerült.

Olyan még nem fordult elő, hogy maradt volna ebből a csokigolyóból. Pillanatok alatt elpárolog, annyira finom, hogy érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle. A titok egyszerű: a tömény csoki és vanília párosa szinte verhetetlen. Bár továbbra is nagy kedvenc az igazi, klasszikus kókuszgolyó is, jó, hogy van mivel színesíteni a falatnyi édességek választékát.

A csokigolyó készülhet maradék csokis sütimorzsából, levágott szélekből, de készíthetjük direkt erre a célra sütött sütiből is, a lényeg, hogy kézzel szét tudjuk morzsolni a tésztát.

A  “ragasztó”-anyagot is ízlés szerint variálhatjuk: általában natúr krémsajt, vagy natúr krémsajt és puha vaj keverékével szoktuk összegyúrni a morzsát, de adhatunk hozzá olvasztott csokoládét, lekvárokat, marcipánkrémet és bármit, amivel összegyúrva a morzsát szép, szét nem eső gombócokat tudunk formázni. A bevonatban is rengeteg a lehetőség: bevonhatjuk szórócukrokkal, megforgathatjuk kókuszreszelékben vagy darált mandulában is, de márthatjuk olvasztott csokoládéba, vagy külön erre a célra kifejlesztett bevonókba is akár.

Ha nem tapad a szórócukor a gombócra, akkor formázzuk nedves kézzel, vagy egy nagyon pici – épp csak késhegynyi – lekvárt kenjünk szét a tenyerünkön, így formázzuk a golyót, és ezután hempergessük meg a szórócukorban/kókuszreszelékben stb.

 

Ha a kókuszgolyót szereted, ezt a csokigolyót imádni fogod!

Hozzávalók kb. 20×20 cm-es sütőtálhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalmú)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1-2 evőkanál natúr krémsajt
  • Dr. Oetker Tortadara színes

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top