Gasztro

Villámgyors vaníliás túrótorta, amit bárki el tud készíteni

10 perc keverés, egy kis hűtés, és már tálalhatod is a világ legegyszerűbb túrótortáját.

Ilyenkor tavasszal, amikor a nehezebb, téliesebb ételek helyét lassan átveszik a könnyedebb fogások, előkerülnek a kedvenc túrós receptek is. Esszük sósan, esszük édesen, szeretik a gyerekek és szeretik a felnőttek is, előételek, főételek és desszertek egyaránt készülhetnek belőle, igazán hálás alapanyag. A magyar konyha egyik nagy ajándéka a túró, ha nem lenne, nagyon hiányozna a hétköznapokból és ünnepnapokról is.

A túrótorta egy különösen nagy kedvenc a túrós édességek között. Nálunk most a sütőben sült verzió helyett egy sütés nélküli, villámgyorsan összeállítható túrótorta készült. A kikeverése 5-10 percet vesz igénybe, így tökéletes desszert minden olyan esetben, amikor nincs túl sok időnk az előkészületekre. Az Expressz Zselatinfix már egyébként is sokszor besegített ilyen sürgős esetekben, és most is jó szolgálatot tett. Használatakor arra kell csak figyelni, hogy alaposan keverjük el, csomómentesre. Melegíteni ezt a zselatint nem kell, egyszerűen csak a krémhez kell keverni.

A kész túrótortát ízlés szerint díszíthetjük is: kínálhatunk mellé lekvárt, készíthetünk a tetejére csokikrémet, a túrókrémbe keverhetünk citromhéjat vagy narancshéjat. Nagyon finom friss gyümölcsökkel vagy gyümölcszselékkel: barack, málna, eper, citrom is tökéletes kísérője lehet.

 Villámgyors vaníliás túrótorta, amit bárki el tud készíteni

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 55 dkg túró
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tejföl
  • 2 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatinfix

A tetejére:

  • Dr. Oetker Csokoládészívek

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top