Nem véletlen, hogy a gyerekek első saját készítésű süteménye a muffin, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, és komoly sikerélményt ad. Csak az alapanyagokat kell külön összekeverni aszerint, hogy száraz vagy nedves, majd a kettőt összeforgatni, és már mehet is a sütőbe. Szinte még recept sem szükséges hozzá.
Aztán lehet variálni, mindenfélével felturbózni, díszíteni, valóságos minitortákat varázsolni belőle, vagy telenyomni alkohollal, hogy felnőttes legyen a végeredmény, és a férfiak is állíthassák, hogy csak a whiskey kedvéért esznek belőle olyan sokat. Na persze.
Ebben a változatban tényleg van alkohol, és bár a tésztából a sütés során elillan, csak az íze marad, azért a krémben ott van, úgyhogy most tényleg el a kezekkel tőle 18 év alatt! Felette viszont akár meg is lehet duplázni a whiskey mennyiségét, akár úgy, hogy a kész és kihűlt muffint locsoljuk meg még egy kis alkohollal, akár úgy, hogy egy kis pipettával a krémbe tesszük, így mindenki eldöntheti maga, hogy belenyomja-e vagy sem az extra adagot.
Hozzávalók a tésztához:
- 1½ csésze sima liszt
- 2 tk Dr. Oetker Sütőpor
- 12 dkg puha vaj
- 1 csésze barna cukor
- 2 tojás
- 6 ek tej
- 6 ek bourbon whiskey
A krémhez:
- 12 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 cl whiskey
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- egy csipet só