Gasztro

Whiskey-t a muffinba? Miért is ne?!

Sokféle muffint láttunk már, de whiskey-krémes muffint még soha.

Nem véletlen, hogy a gyerekek első saját készítésű süteménye a muffin, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, és komoly sikerélményt ad. Csak az alapanyagokat kell külön összekeverni aszerint, hogy száraz vagy nedves, majd a kettőt összeforgatni, és már mehet is a sütőbe. Szinte még recept sem szükséges hozzá.

Aztán lehet variálni, mindenfélével felturbózni, díszíteni, valóságos minitortákat varázsolni belőle, vagy telenyomni alkohollal, hogy felnőttes legyen a végeredmény, és a férfiak is állíthassák, hogy csak a whiskey kedvéért esznek belőle olyan sokat. Na persze.

Ebben a változatban tényleg van alkohol, és bár a tésztából a sütés során elillan, csak az íze marad, azért a krémben ott van, úgyhogy most tényleg el a kezekkel tőle 18 év alatt! Felette viszont akár meg is lehet duplázni a whiskey mennyiségét, akár úgy, hogy a kész és kihűlt muffint locsoljuk meg még egy kis alkohollal, akár úgy, hogy egy kis pipettával a krémbe tesszük, így mindenki eldöntheti maga, hogy belenyomja-e vagy sem az extra adagot.

 

Whiskey-t a muffinba? Miért is ne?!

Hozzávalók a tésztához:

  • 1½ csésze sima liszt
  • 2 tk Dr. Oetker Sütőpor
  • 12 dkg puha vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 tojás
  • 6 ek tej
  • 6 ek bourbon whiskey

A krémhez:

  • 12 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cl whiskey
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • egy csipet só

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top