Gyors vacsora: indiai fűszeres rizs csicseriborsóval

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2016. Március 12.
Dobd fel az estét egy isteni indiai gyors vacsorával, készítsd el ezt a mennyei fűszeres rizst csicseriborsóval!

A csicseriborsó már sokszor bizonyított gyors vacsoraként is. Gondoljunk csak a jobbnál jobb tapasokra! Ez a mai vega gyors vacsora is olyan, ami állandó szereplő lesz, ha egyszer kipróbáljátok.

Alapfűszerek:

A rizshez:

Másfélszeres vízben főzzük puhára a rizst. Amikor ez elkészült, egy serpenyőben forrósítsunk fél kiskanálnyi olajat, és pirítsuk meg rajta az alapfűszereket (római kömény, koriander, kardalom, fahéj, szerecsendió, babérlevél). Csak rövid ideig pirítsuk (kb. 1 perc), közben gyakran megkeverve. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, pároljuk puhára, majd keverjük bele a lereszelt sárgarépát, a leszűrt csicseriborsót és a vajbabot. Fakanállal forgassuk össze a fűszerekkel és adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért, a fokhagymát, garam masalát és a kurkumát. Rövid kevergetés után dolgozzuk össze a kifőtt rizzsel. 

Dubravecz Emese a Marmalade blog szerzője, alkalmanként szeret elkalandozni a vegetáriánus, makrobiotikus ételek világába, ugyanakkor nagy hódolója és kipróbálója a házias görög konyhának is. Két kisgyerek anyukájaként kekszek, palacsinták, reggeli kásák és torták újabb és újabb ízvariációi kerülnek az asztalára.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

 

 
 
Exit mobile version