Gasztro

Egértanya és gyomorforgató állapotok a reformételeket gyártó üzemben

Azonnali hatállyal záratták be a Nébih ellenőrei a Csongrád megyében található, reformélelmiszereket gyártó üzemet. Az alapanyagokban egereket találtak a számos szabálytalanság és a gyomorforgató állapotok mellett.

Egy Csongrád megyei, reformélelmiszereket gyártó üzemben tartottak ellenőrzést az elmúlt héten a Nébih ellenőrei. A gyártó magliszteket, tésztákat, olajokat állított elő, és csomagolt át.

Az üzem alapanyagraktárában az egyik raklap megbontását követően számos újszülött és néhány napos egeret és gyomorforgató körülményeket találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott egér maradványa is volt. Az alapanyagok jelentős részét nem jelölték meg, így azokat eredetét lehetetlen beazonosítani, de az üzemben a gyártásról sem vezették az előírt dokumentumokat. Az üzem egy rész koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott.

A szakemberek azonnali hatállyal megtiltották az üzem működését. A helyszínen elrendelték közel 10 tonna termék forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. Emellett az élelmiszer-vállalkozót kötelezték a még forgalomban lévő reformtermékek visszahívására.

A vállalkozó több milliós nagyságrendű bírságra számíthat, a gyártótevékenységét pedig kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja. Az érintett vállalkozás adatai elérhetők a kormany.hu oldalon közzétett ún. jogsértés listán – írja weboldalán a Nébih.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top