Gasztro

A rovarokból készült tésztát veszik, mint a cukrot

Neked lenne gusztusod megkóstolni a rovarokból készült tésztát? Franciaországban annyira népszerű, hogy a gyártó alig tudja tartani a lépést a megrendelésekkel.

 Amikor egy francia kézműves tésztakészítő, Stephanie Richard 2012-ben kezdett kísérletezni a rovarokkal felturbózott tésztával, az eredeti célja az volt, hogy sportolók számára fejlesszen ki egy proteinben különösen gazdag tésztát.

Gyártani tavaly karácsony előtt kezdte a terméket, ám arra ő sem számított, hogy ekkora siker lesz. ma már naponta mintegy 500 csomaggal ad el a tésztából.

A rovarokból készült tésztát veszik, mint a cukrot

A tészta készítéséhez leginkább porított tücsköket és szöcskéket használ. Nagyjából 7 százaléknyi rovarlisztet kever 93 százalék organikus tönkölybúzaliszthez. Az ízeket pedig porcini gomba hozzáadásával fokozza.

A rovarlisztes tésztából egy 25 dekás csomag 6,60 euróba kerül.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top