Gyorsan finomat és még édes is legyen? Akkor ez a répagolyó tökéletes lesz! Kb. 10 perc alatt összeállítható, egyszerű az elkészítése, és természetesen nagyon finom. Ebben a formában még azok is megeszik a répát, akik egyébként nem igazán szeretik. Ha pedig a répa miatt még fütyülni is tudunk utána, ahogy gyerekkorunkban ígérték az óvó nénik, tiszta haszon! 🙂
A darált diót helyettesíthetjük darált mogyoróval vagy mandulával. Feldobja az ízét egy kis narancshéj, de adhatunk hozzá őrölt fahéjat, gyömbért vagy kardamomot, úgy is nagyon finom lesz. Keverhetünk a masszába apró szemű zabpelyhet vagy darált kekszet, megforgathatjuk darált mandulában, kókuszreszelékben vagy szórócukrokban.
Vaj helyett használhatunk mascarponét vagy lekvárt is “ragasztóként”, az a lényeg, hogy kellően összefogja a masszát, és szép golyókat tudjunk formázni belőle.
Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni egy-két órára, így még finomabb lesz.
Hozzávalók:
- 30 dkg répa reszelve
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg puha vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
A díszítéshez:
- Dr. Oetker Dekormix Színvarázs 4 különböző dekorcukorral
- Dr. Oetker Tortadara színes
- kókuszreszelék