nlc.hu
Gasztro
Klasszikus és tökéletes: vaníliás keksz csokikrémmel töltve

Klasszikus és tökéletes: vaníliás keksz csokikrémmel töltve

Ennek a keksznek is ott a helye a húsvéti vendégváró asztalon!

Miért szeretjük a házi kekszeket? Mert egyszerű elkészíteni őket, dobozban tárolhatók, így akár előre megsüthetők, és tökéletes vendégvárók, legyen szó húsvétról, karácsonyról, vagy akár egy szülinapi buliról. Vihetjük magunkkal iskolába, munkahelyre, utazásokra – jó, ha mindig van a táskánkban pár darab, így nem a bolti csokit kell megvenni, ha hirtelen törne ránk az éhség.

A kekszsütés tökéletes hétvégi program, érdemes ilyenkor elkészíteni egy-kétféle kekszet – akár a gyerekek bevonásával –, és megtölteni velük a kekszes dobozt, amire aztán hét közben rá lehet járni.

Ez a keksz a nem formatartó típusú kekszek közé tartozik, ebből kiszúró formákkal szabályos formákat szaggatni nem lehet. Elkészítése egyszerűbb és gyorsabb is: arra kell csak figyelni, hogy miután összekevertük az alapanyagokat, minimum 30 percre tegyük hűtőbe a masszát, ezután tudunk majd szép, szabályos golyókat formázni belőle. A tepsire feltétlenül terítsünk sütőpapírt, és arra helyezzük a gombócokat, amiket tenyérrel vagy egy pohár talpával enyhén lapítsunk ki.

A sütési idő leteltével zárjuk el a sütőt, még ha a kekszek közepe puhának is tűnik, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, mert úgy nyerik majd el végleges állagukat.

Ha kekszszendvicset készítünk, akkor csakis teljesen kihűlt kekszekkel dolgozzunk, és jó, ha a töltelék megdermedt már egy kicsit. Ez a keksz most vaníliás-csokis ízesítésű, de természetesen a töltelék ízét sokféleképpen variálhatjuk, kerülhet bele narancs vagy citrom reszelt héja, ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal, vagy akár gazdagíthatjuk egy kis darált mandulával vagy marcipánnal is.

 

Klasszikus és tökéletes: vaníliás keksz csokikrémmel töltve

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 32 dkg finomliszt

A csokikrémhez:

  • 8 dkg puha vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

 Kattints tovább a teljes receptre >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top