Vannak örök párosok, ilyen az étcsokoládé és a málna is. Egyszerűen nem lehet tévedni vele. A málna ráadásul gyönyörű is, na nem mintha egy tábla étcsoki csúnya lenne, de a málna határozottan szép. Frissen is, de talán fagyasztva még szebb, amikor ráfagy a pára.
Nagyanyám minden évben befőzött egy csomó málnaszörpöt. Mindent szerettem, amit készített, de a házi málnaszörp valahogy ihatatlan volt számomra gyerekként. Jelentem, azóta már megváltoztam! Kár, hogy a mama már nem főz nekem semmit.
Ezzel a sok szuper szörppel viszont tenni kellett valamit annak idején, így a mama megkérdezte a szomszédasszonyt, hogy náluk megisszák-e a gyerekek. Azok se itták – bezzeg a boltit! –, viszont nagyon szerették a házi csokoládé jégkrémre locsolni. Megjegyzem, a házi csokoládéjégkrémet se ették magában az elkényeztetett kölkei, amin mondjuk nem is csodálkozom, ugyanis az egy alumínium jégkockatartóban készített, íztelen, jégszilánkos valami volt, amit csak azért csináltak az utcában a nagyik, hogy fogyjon a tojás, amit a tyúkok tojtak.
A fagyi tényleg rossz volt, de még az is finommá változott, ha jól nyakon öntöttük málnaszörppel.
Egyszer és mindenkorra megjegyeztem, hogy a csokoládé és málna kombinációja jó. Azóta kiderült, hogy erről az egész világ tud, és sokkal jobb dolgok születnek a párosukból, mint a mi jégkrémeink.
Hozzávalók:
- 35 dkg 70%-os étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 nagy tojás
- 12 dkg liszt
- 1 kk Dr. Oetker Sütőpor
- csipet só
- 30 dkg málna (ilyenkor fagyasztott)
- 3 dl tejszín
- 1 zacskó Dr. Oetker Habfixáló