Ha még nem kóstoltad a medvehagymát, akkor most baconnel pogácsának megsütve magad is kipróbálhatod. Imádni fogod ezt az elronthatatlan receptet reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy bármikor.
A medvehagymás-baconös pogácsa hozzávalói
- 60 dkg liszt
- 15 dkg baconszalonna
- 1 dl tej
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 2 dkg élesztő
- 4 evőkanál zsír
- 1 evőkanál só
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 1 csipet őrölt piros paprika
- 1 mk. cukor
Így készül a medvehagymás-baconös pogácsa
A medvehagymaszezon kipróbált receptjében írt alapanyagokat az elkészítés előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.
Az élesztőt morzsold a langyosított tejbe, keverd hozzá a cukrot is, futtasd fel. Közben kockázd fel a bacont, aprítsd a medvehagymát.
A lisztben keverd el a sót, az őrölt paprikát. Készíts mélyedést a közepébe, üsd bele a tojást, keverd a liszthez a tejföllel és a zsírral együtt, majd add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Gyúrj pogácsatésztát. Ha túl kemény lenne, tejföllel lágyítsd. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 45-50 perc alatt keleszd a kétszeresére.
Melegítsd elő a sütőt 210 fokra.
Keverd a megkelt tésztához a medvehagymát és a bacont, alaposan gyúrd össze. Letakarva ismét hagyd még legalább negyedórát pihenni. Gyúrd át utoljára, nyújtsd ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat. A tészta tetejét a felvert tojással kend meg. Told a sütőbe és kb. 30-35 perc alatt süsd szép pirosra a medvehagymás-baconös pogácsákat.
További medvehagymás recept az NLCafén
- Íme 5 különleges medvehagymás étel receptje
- Válogass a villámgyors medvehagymás receptek között
- Így készíthetsz mennyei medvehagymás rántottát
- Medvehagymás receptedet oszd meg másokkal is
Fotó: Pinterest