Egyszerű, gyors, üde: ez a pohárkrém már egy igazi tavaszi desszert. Vendégváró finomságnak is tökéletes, amit ráadásul előre elkészíthetünk, így tálaláskor már csak a friss gyümölcsöt kell feldarabolni, és kész is az édességünk.
A Zselatin fixszel egyszerű a dolgunk, csak a krémhez kell adni, és alaposan elkeverni. Nem kell melegíteni, csak beleszórni és már keverhetjük is. Adhatunk a habhoz vanília helyett citromhéjat, narancshéjat, csokidarabkákat, vagy akár gyümölcspürét is. A tetejére eper helyett kerülhet málna, ribizli, szeder, áfonya, de banánnal és apróra darabolt aszalt gyümölcsökkel is ki lehet próbálni.
Készíthetünk belőle réteges pohárkrémet is: ekkor érdemes egy réteg habra egy réteg kisebb darabokra tört/vágott babapiskótát vagy piskótát helyezni, majd újabb réteg hab és újabb réteg piskóta következhet. Minden esetben habbal zárjuk a sort, és a tetejére a gyümölcsöt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük rá.
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
- 2 dl hideg habtejszín
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
A tetejére:
- friss eper, áfonya