Ha már nem bírtok a kaláccsal, de még mindig van pár szelet, ne dobjátok ki! Készítsétek el ezt a zserbógubát, és rá fogtok jönni, hogy ennél jobb dolog nem is történhetett volna azzal a pár szelet kaláccsal. Darált dió, baracklekvár és csokoládé gondoskodik a zserbós ízvilágról, de készíthetjük más lekvárokkal is, a diót pedig lecserélhetjük darált mákra, mandulára, vagy akár mogyoróra is.
Hozzávalók:
- 4-6 szelet kalács
- 2,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2,5 dl tejszín
- 10-12 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
- 5-6 kocka étcsokoládé
- 1 ek vaj
- 5 dkg olvasztott écsoki (elhagyható)