Gasztro

5 étel, ami segít gyorsabban talpra állni, ha beteg vagy

A változékony időben könnyen elkaphat egy megfázás, még akkor is, ha erős az immunrendszered. Segíts magadon helyes étkezéssel, és a betegség is gyorsabban távozik!
X étel, ami segít gyorsabban talpra állni, ha beteg vagy

 Ha betegek vagyunk, nincs túl sok erőnk komplett fogások elkészítéséhez. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy elegendő tápanyaghoz juttassuk a szervezetünket, hiszen így a gyógyulás is könnyebben megy majd. Szóval mielőtt leragadnál a háztartási keksz-tea kombinációnál, vess egy pillantást az alábbi tippekre!

1. Könnyen emészthető fehérjék

A fehérjebevitel betegség alatt is fontos, de senki nem várja, hogy hússütésbe kezdj, és vörös hússal terheld egyébként is gyenge szervezeted! A legegyszerűbb opciók: a tojás és a joghurt. Egy német kutatás szerint a joghurtban található probiotikumoknak köszönhetően a betegség ideje akár két nappal is lerövidülhet!

2. Citrusfélék

A grépfrút, a lime, a citrom és a narancs nemcsak C-vitamin-, hanem flavonoidtartalma miatt is javasolt betegség idején – mindkettő szuperül felturbózza az immunrendszert.

3. Glutationban gazdag ételek

A glutation egy olyan antioxidáns, ami segít legyőzni a vírusfertőzéseket, így betegség idején erősen ajánlott a bevitele. Megtalálható a görögdinnyében, a brokkoliban és a káposztában is.

4. B6- és B12-vitaminok

A B6- és B12-vitaminokat tartalmazó ételek egyszerre töltenek fel energiával, és nyugtatják a szervezetet. Megtalálhatók a halakban, a pulykában, a tejben,a  krumpliban, a müzliben, és a spenótban is.

5. Sok-sok folyadék

A szervezet hidratálása még fontosabb betegség idején – még akkor is, ha úgy érzed, nem bírsz inni és enni. A különböző gyógyteák – a gyömbér, a menta vagy a kamilla – közül bármelyik kitűnő választás egy kis mézzel és citrommal, akkor is adnak energiát, ha nem bírsz eleget enni. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top