1. Ricotta
Ez a csodás olasz sajtkülönlegesség fantasztikus D-vitamin-forrás lehet! Különösen jól járunk, ha alacsony zsírtartalmú, egészséges változatot választunk, ráadásul ebben a krémes sajtban rengeteg a protein, és a zsírégetést segítő aminosavat is tartalmaz.
2. Tonhal
Érdemes sok tonhalas pirítóst csinálni, ebben a halfélében ugyanis egy rakás D-vitamin van. Sőt, a tonhal igazi immunerősítő, kedélyjavító csodaszer így tél végén, ugyanis a D-vitamin mellett szelén és omega-3-zsírsav is bőven található benne.
3. Gomba
A gomba talán a legjobb D-vitamin forrás, hiszen a napból táplálkozó gombák rengeteget gyűjtenek testükbe az éltető vitaminból. Ráadásul még számos vitamin és ásványi anyag is található bennünk – a csiperke mellett fogyaszthatunk olyan különlegesebb gombafajtákat is, mint a vargánya vagy a szárított shiítake gomba.
Forrás: Prevention